Menu

Een inlichting ?

Ik wil teruggebeld worden ?

Van Maandag tot vrijdag van 8h tot 18h Na afspraak

Het accounting bureau DE CLERCQ adviseert u tijdens uw activiteit

Boekhouding en belastingdienst DE CLERCQ begeleidt u bij de start van uw activiteit en gedurende het boekjaar om u te begeleiden bij uw administratieve, boekhoudkundige en fiscale procedures. Administratieve, boekhoudkundige en fiscale procedures lijken misschien moeilijk te beheren om de wetgeving in België te respecteren. Hiervoor is de tussenkomst van een accountant en een fiscalist noodzakelijk om u op optimaal te begeleiden.

Hoe een boekhouding correct houden?

Om een goede boekhouding te houden, is het belangrijk om een goede administratie te hebben. Allereerst moet u uw verkoopfacturen correct opmaken met alle vereiste gegevens. Dan moet je al je inkoopfacturen of tickets bewaren.   U moet ook een bankrekening hebben op naam van uw bedrijf of op naam van uw professionele activiteit en alle banktransacties met betrekking tot uw activiteit van daaruit laten uitvoeren. U moet, indien nodig, ook een kassa bijhouden bij uw in- en uitgaven. Het bijhouden van uw accounts zal ook afhangen van de aard van uw bedrijf (extra boeken bijhouden, kassa nodig ...).  

Moet ik een volledige boekhouding voeren als ik in persoonlijke naam uitoefent ?

Als u als zelfstandige werkt, hoeft u niet per se een volledig boekhouding bij te houden.   Alleen uitgaande- en inkomstenfacturen zijn vereist. We adviseren onze klanten echter ook om een professionele bankrekening te hebben die specifiek is voor de activiteit waarin alle transacties die nodig zijn voor je activiteit plaatsvinden.

Wat zijn de adviezen om de boekhouding volgens de wetgeving te houden?

Het eerste advies dat gevolgd moet worden om een goede boekhouding te houden, is om de termijnen voor de invoering van btw- en belastingaangiften te respecteren. Voor dit doel zal ons accounting kantoor u helpen met het regelmatig herinneren van deadlines. Het tweede advies is om uw rekeningen up-to-date te houden en al uw inkomsten en uitgaande facturen in een map te bewaren, evenals uw bankafschriften en uw kassa. Uw accountant en belastingadviseur zal dan het nodige doen om ze te verwerken en om de aangiften tijdig in te dienen bij de administratieve en belastingautoriteiten. Respecteer ook de betalingsdatums om zoveel mogelijk boetes en vertragingsinteresten te voorkomen.

Een vraag? Neem contact met ons

Zie ook :

Informatie brief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang ons nieuws: