Menu

Een inlichting ?

Ik wil teruggebeld worden ?

Van Maandag tot vrijdag van 8h tot 18h Na afspraak

Boekhouding en belastingkantoor in Viesville, Halle en Lot dient uw belastingaangiften in

Boekhouding en belastingkantoor DE CLERCQ gevestigd in Halle / Viesville / Pont-à-Celles adviseert u en helpt u bij het opstellen van belastingaangiften voor uw onderneming, voor zelfstandige natuurlijke personen of als aangiftes van privépersonen. Elke persoon of bedrijf moet één keer per jaar een persoonlijke of bedrijfsbelastingaangifte indienen.   De tussenkomst van een boekhoud- en belastingkantoor is vaak belangrijk en in uw belang om het correct in te vullen. Hierdoor kunt u vaak een betere optimalisatie van uw belasting opstellen.

Wanneer moet een belastingaangifte voor bedrijven worden ingediend?

De aangifte vennootschapsbelasting moet worden ingediend binnen 6 maanden na de afsluiting van de balans en maximaal 1 maand na de algemene vergadering. De belastingaangifte geeft de belastingsituatie van uw bedrijf weer en omvat de verschillende elementen van uw boekhoudkundig resultaat, maar ook bepaalde belastingvrijstellingen en aftrekkingen waarop uw bedrijf recht heeft. Als gevolg hiervan komen we tot een belastingresultaat die door uw bedrijf verschuldigd is. Dit kan worden berekend tegen het volledige tarief of tegen een verlaagd tarief op basis van verschillende criteria.

Wanner moet ik een persoonlijke belastingaangifte indienen ?

De persoonlijke belastingaangifte moet eenmaal per jaar worden ingediend. Dit kan rechtstreeks door u op papier of via TAX ON WEB worden ingediend. Het is ook mogelijk om een volmacht te geven aan een boekhoud- en belastingkantoor zodat het uw belastingaangifte voor u introduceert.

Deadlines gaan van eind juni voor de papieren aangifte, half juli voor Tax-on-web en vaak eind oktober voor de belastingprofessional. Deze termijnen zijn vastgesteld   door het ministerie elk jaar.

Welke documenten zijn nodig om een persoonlijke belastingaangifte in te dienen?

Om een persoonlijke belastingaangifte in te dienen, moet onderscheid worden gemaakt tussen de privépersoon die werkt met een arbeidsovereenkomst of de zelfstandige natuurlijke persoon of bedrijfsleider.

De nodigde documenten zijn allemaal documenten die ons in staat stellen om uw aangifte correct in te vullen.   We hebben uw persoonlijke situatie, uw gezinsleden, uw loonfiche, uw locatie van uw onroerend goed en de hypotheken met betrekking tot deze panden nodig. Dit zal ons toelaten om uw belastingaangifte zo nauwkeurig mogelijk in te vullen.

Als u daarentegen zelfstandig bent, is het ook nodig om een exploitatierekening van uw activiteit op te stellen om de winst of het verlies van uw activiteit te bepalen. In het geval vaneen bestuurder is een verslag van uw vergoeding en diverse voordelen in natura vastgesteld door een sociaal secretariaat of door uw accountant.

Een vraag? Neem contact met ons

Zie ook :

Informatie brief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang ons nieuws: