Menu

Een inlichting ?

Ik wil teruggebeld worden ?

Van Maandag tot vrijdag van 8h tot 18h Na afspraak

De boekhouding en belasting bureau DE CLERCQ in Viesville, Lot/Halle en Brussel assisteert u tijdens belastingcontroles

Accountant en fiscalist, Nathalie DE CLERCQ adviseert en staan u bij tijdens belastingcontroles of belastingclaims zowel in de regio Henegouwen als in Brussel of het Nederlandstalige gebied.   Alle zelfstandigen of bedrijven op een bepaald moment een belastingaudit ontmoeten van belasting- of sociale autoriteiten,   kan een belastingdeskundige u begeleiden door dit stressvolle moment.

Hoe wordt een belastingcontrole uitgevoerd?

Een belastingaudit vindt op verschillende manieren plaats afhankelijk van het type controle. De belastingdienst wil op een gegeven moment uw boekhouding na zien. Dit is vaak het geval over 2 jaar .   Over het algemeen controleert de administratie zowel de nauwkeurigheid van de cijfers van de btw-aangifte als de belastingaangifte.

Een belastingaudit kan ook worden beperkt tot een specifiek deel informatie (honoraria of omzet ...) of eenvoudigweg over een precieze ondervraging.

Na verificatie wordt een kennisgeving van rectificatie gewoonlijk verzonden naar de belastingbetaler waar deze laatste wel of niet mee kan instemmen.   Wanneer een overeenkomst is bereikt, wordt een nieuwe aanslagbiljet verzonden om de belasting te betalen.

Waar vindt de controle plaats?

Een belastingaudit kan plaatsvinden bij de belastingplichtige of de accountant of   bij de belastingdienst van de belastingbetaler.    De meeste belastingaudits worden uitgevoerd bij de accountant in aanwezigheid van de accountant en de belastingbetaler als hij dat wenst.

Welke documenten moeten er worden gegeven tijdens een controle?

De vereiste documenten tijdens een controle zijn alle documenten die nodig zijn voor het opzetten van de volledige boekhouding.   Facturen voor verkopen, aankopen, bankafschriften, kassa en alle documenten opgevraagd door de verantwoordelijke (zoals commerciële huurovereenkomsten of andere contracten).

Tijdens controles is het soms ook mogelijk dat de controleur naar het hoofdkantoor van het bedrijf of naar de woonplaats van de zelfstandige gaat om een idee te krijgen van het commercieel percentage van het gebouw.

Een vraag? Neem contact met ons

Zie ook :

Informatie brief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang ons nieuws: